Dierendag: maak er een feestje van!
By PR4Kids
04/10/2018
Yay, het is weer zover! Het is vandaag dierendag. Iedereen verdient het namelijk om soms even verwend te worden, dus ook je lieve huisdier(en). Geef je hond, cavia of goudvis vandaag dan ook wat extra aandacht. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal hondenkoekje, een prachtige nieuwe halsband of ga lekker een eind wandelen in het bos met je trouwe viervoeter!  

Even terug in de tijd… 
Dierendag is ontstaan door Franciscus van Assisie. Deze man zette zich in voor planten, arme mensen en je raadt het al: dieren! Deze dierenvriend overleed op 4 oktober 1226 en sindsdien is hij de beschermheilige van de dieren. Eeuwen later, tijdens een internationaal congres van dierenschermers, is de sterfdag van Franciscus officieel uitgeroepen tot dierendag. 

Fashionable op dierendag
Op dierendag wil je er natuurlijk wel stijlvol uitzien! Daarom hebben we hieronder een trui, rokje en pakje geselecteerd voor deze speciale dag. Welke is jouw favoriet?  

Geen huisdier? 
Heb je geen huisdier? Geen probleem! Er zijn genoeg leuke dingen te doen op dierendag. Ga bijvoorbeeld lekker met de familie naar Artis. De dieren worden in een dierentuin namelijk ook verwend met een heerlijke maaltijd. De olifant krijgt een dubbeldikke sandwich met sla, kool en paprika en de ijsberen krijgen extra lekkere visjes. Dat wordt smullen! 

Stichting Wakker Dier
Wil jij van 4 oktober de diervriendelijkste dag van het jaar maken? Doe dan mee aan ‘Eet Geen Dierendag’! Als iedereen meedoet, redden we namelijk samen op één dag 500 duizend dieren! Daarbij ontvang je ook nog eens een Eet Geen Dierendag-menu. Geweldig toch? Wij doen in ieder geval mee, jij ook? Meld je hier aan! 

En hup, nu gauw naar je huisdier of de dierentuin! Fijne dierendag!