[Room Seven | SS19] Creative Summer
By PR4Kids
07/03/2019
Heb je je ooit wel eens willen kleden in een van de prachtige meesterwerken van Picasso, Matisse of Gaugain? Grijp dan nu je kans, want voor het voorjaar van 2019 heeft Room Seven zich laten inspireren door deze meesters. De collectie bestaat uit prachtige prints en kledingstukken ontworpen met bijvoorbeeld de uitgeknipte bloemen van Matisse, de gezichten van Picasso en de kleuren van Gaugain.

Bij Room Seven hebben we altijd al van kunst gehouden, en vooral van kunstenaars van het begin van de 19e eeuw. Denk hierbij aan Matisse, Picasso, Abstracte Kunst en het Expressionisme. We geloven ook dat kunst belangrijk is voor kinderen. Daarom willen we kinderen aanmoedigen om creatief te zijn met kleuren, te spelen met vormen en te experimenteren met prints, scharen en gekleurd papier. Denk aan de cut-out-kunst van Matisse bijvoorbeeld.

De kleuren die we in de collectie hebben gebruikt zijn ook behoorlijk expressionistisch; felle kleuren die een aantrekkingskracht hebben op kinderen. Sommige items, zoals de jas Caramelo en het scuba-programma, laten als het ware de verf zelf zien en tonen hoe kinderen met hun vingers kunnen schilderen. Ook gebruikten we teksten, zoals juist kinderen die kunnen maken, bijvoorbeeld ‘you are my favourite person’.

Sommige prints zijn gemaakt door papiersoorten met verschillende structuren af te drukken, vervolgens uit te knippen en verschillende patronen te maken. Daarnaast hebben we nog een artistieke techniek: collage. Dit zal ook te zien zijn in verschillende items in de collecties. Bijvoorbeeld de sweater Hipo of cross-over jurk Hatisse. Andere items in de collectie tonen letterlijk penseelstreken, vrij gewaagd en helder zoals je kunt zien in de Doliana jurk.

Ook heeft Picasso ons een ander idee gegeven voor een print; Picasso bracht vormen en gezichten terug tot een ogenschijnlijk simpel lijnenspel. En alsof Picasso ons een paar van zijn doodles heeft nagelaten, hebben wij een print ontwikkeld met vrolijke gezichtjes in een heldere lijn.

Een andere (hedendaagse) kunstenaar, waar we al eerder mee werkten, is de Franse schilder Nathalie l'Ete. Van haar hebben we een prachtige bloemenschildering bewerkt voor onze collectie.

Alle geplaatste prints in de collectie zijn gerelateerd aan kunst; want welk kind wil geen ‘little big artist’ zijn? En natuurlijk zijn alle kinderen ‘born to create’! Verder hebben alle kinderen hun kleine kunstenaarskit en artistieke hulpmiddelen nodig. Zoals Picasso al zei: "Alle kinderen zijn kunstenaars".

De materialen in de collectie bestaan uit veel katoen, verwerkt in sweat, jersey en scuba. Maar ook een klein glitterprogramma, want kleine artiesten willen stralen! We hebben voor deze collectie gekozen voor comfortabele, losse en ontspannen pasvormen, sweat shorts en shirts waarin je kunt rennen en spelen.

Verder weten we allemaal dat een kunstenaar een muze nodig heeft. En voor (kleine) meisjes die muzen willen zijn, hebben we een aantal echt mooie zomerse glitterjurken, -shirts en -blouse gemaakt.

We hopen je creatieve inspiratie te zijn voor dit seizoen…
      

Over Room Seven
Room Seven is het originele en authentieke merk dat zich sinds 1995 heeft gespecialiseerd in kleurrijk kinderbeddengoed, nachtkleding en kinder(kamer)accessoires. Vanaf 2005 is daar kinderkleding bij gekomen. Room Seven is er voor meiden in maat 80 t/m 152.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niet ter publicatie
Voor meer informatie of persuitleen
Margo de Bont - Kikkert | redactie@pr4kids.nl | +31 (0)20 761 03 90
Download beeldmateriaal op onze beeldbank: www.pr4kids.nl/beeldbank

Voor verkoopinformatie
Room Seven | www.roomseven.com 
Beeldbank